Pizza s artičokovými srdiečkami

Potrebujeme:

1/4 kg hladkej múky špeciál, 1 polievkovú lyžicu oleja, 20 g droždia, soľ, vlažnú vodu, čierne olivy, 150 g mozarelly, 1 konzervu zaváraných artičokových srdiečok, 1 kapiu, 1 papriku baraní roh, rukolu, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, oregano, 2 paradajky, 1 čili papričku

Ako na to:

Paradajky obarte horúcou vodou, ošúpte a nakrájajte nadrobno. Môžete použiť aj zavárané paradajky.
Na oleji opečte cibuľu, cesnak, pridajte nakrájané paradajky, osoľte, posypte oreganom a duste, kým nevznikne hustá pasta. Nechajte vychladnúť.
Múku zmiešajte s troškou soli, nadrobeným droždím, olejom a pridajte toľko vlažnej vody, aby ste vypracovali vláčne cesto. Rozdeľte ho na dva bochníky, vyvaľkajte a dajte na plech. Potrite ho paradajkovou pastou a obložte mozarellou, kapiou, artičokovými srdiečkami, čiernymi olivami, čili papričkami a paprikou baraní roh nakrájanými nadrobno.
Upečte a pred podávaním posypte rukolou.
1 956 kJ/porcia

31.08.2008

Podobné recepty