Čokoládová torta s mandarínkami
3 vajcia, 75 g cukru, 3 vanilkové cukry, 60 g hladkej múky, 30 g škrobu, 1 ČL prášku do pečiva, 2 konzervy mandarínok, 75 g mliečnej polevy, biely rum, ¾ kg smotany, lístky medovky, soľ
Ako na to:Z bielkov, soli a pár lyžíc studenej vody ušľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a vanilkový cukor a žĺtky. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a škrob, pomaly pridávajte do vzniknutej hmoty a premiešajte. Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy s priemerom 26 cm), vyloženej papierom na pečenie, pečte asi 20 min. na 200 °C. Necháme vychladnúť!
Mandarínky nechajte odkvapkať, polevu rozpustite vo vodnom kúpeli a trochu ich nechajte vychladnúť. Korpus vyberte z formy, pozdĺžne rozkrojte. Niekoľko mandaríniek si dajte na ozdobu bokom, spodnú časť korpusu pokvapkajte rumom a nahusto poukladajte mandarínky.
Polovicu smotany ušľahajte, pridajte 1 vanilkový cukor a polovicu polevy. Rovnako postupujte so zvyšnou smotanou. Asi 1/3 celej hmoty rozotrite na mandarínky, položte druhú časť korpusu a potrite zvyškom šľahačky. Povrch ozdobte mandarínkami, môžete tiež pridať aj lístky medovky alebo strúhanú čokoládu.