Ryby s chuťou kuraciny

Potrebujeme:

2 plátky rozmrazeného filé z tresky, hrsť sušených hríbov (deň vopred namočené vo vode), 1-2 cibule, sáčok mrazenej zeleniny (mrkva+zeler), olej alebo masť, vegetu, posekanú petržlenovú vňať (čerstvá alebo aj sušená), niťovky, 1 polievková lyžica hladkej múky zmiešanú s troškou sladkej mletej papriky

Ako na to:

Rybie filé zbavíme ručne prípadných kostičiek, potrháme ho na malé kúsky a posypeme múčnou zmesou. Na oleji, či masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme rybie filé, scedené hríby, dochutíme vegetou a mierne podusíme.
Potom pridáme vodu z namočených hríbov, mrazenú zeleninu, dolejeme podľa potreby ešte vodou a varíme pomaly asi 35 minút, kým nie je všetko uvarené. Odstavíme.
Nakoniec pridáme hrsť niťoviek, petržlenovú vňať, prípadne ešte dochutíme vegetou, či štipkou korenia. Premiešame, prikryjeme, občas premiešame, a keď sú niťovky mäkké, podávame.

09.09.2008 | autor:

Podobné recepty