Výborná pizza

Potrebujeme:

1 kocku droždia, 1 lyžicu kryšt.cukru, 250 ml vlažnej vody, štipku múky, 500 g hladkej/polohrubej múky, 1 malú lyžičku soli a 4-5 lyžíc oleja
Paradajková omáčka: 1 väčší hrnček kečupu, 2 lyžice korenia na pizzu a 2 väčšie strúčiky cesnaku, trošku oleja
Obloha: šunku, salámu, tuniaka, cibuľku

Ako na to:

Cesto: Z kocky droždia, lyžice kryšt.cukru, 250 ml vlažnej vody a štipku múky urobíme kvások. Necháme pár minút kysnúť, a potom vmiešame do 500 g múky (hladkej/polohrubej). Pridáme 1 malú lyžičku soli a 4-5 lyžíc oleja. Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť asi pol hodiny.
Paradajková omáčka: 1 väčší hrnček naplníme kečupom, pridáme 2 lyžice korenia na pizzu a 2 väčšie strúčiky cesnaku. Doplníme trošku oleja.
Obloha: Na pol pizze dáme šunku a pár koliesok salámy a na druhú polovicu tuniaka z konzervy bez šťavy )1 konzerva na pol pizze) a posypeme menšou nakrájanou cibuľkou na kocky.
Cesto dáme na riadne vymastený plech, roztiahneme aby bolo všade po plechu rovnomerne. Potrieme paradajkovou omáčkou a obložíme šunkou a tuniakom. Na vrch nastrúhame údený syr vo veľkom množstve. Pečieme pri asi 180 stupňoch, 20-30 minút.

18.10.2008 | autor:

Podobné recepty