Ovocné mliečne želé
60 g želatíny, marhuľový kompót, čučoriedkový kompót, jahodový kompót, 750 g plnotučného mlieka, 150 g práškového cukru, 2 bal.vanilkového cukru, 3 bielka, šťavu z 1 citróna
Ako na to:Želatínu necháme napučať v troške vody. Potom ju rozpustíme v 200 g zohriateho nálevu z marhuľového kompótu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého želatínového roztoku vmiešame prevarené studené mlieko a vanilkový cukor.
Bielka s práškovým cukrom a citrónovou šťavou dobre vyšľaháme a primiešame do mliečneho základu. Na dno bábovkovej formy uložíme okvapkané drobné kompótové ovocie. Zalejeme vrstvou mliečnej želatínovej hmoty. Na ňu uložíme vrstvu okvapkaných marhúľ. Postup opakujeme do spotrebovania.
Uložíme do chladničky. Stuhnuté želé vyklopíme z formy. Formu najskôr na chvíľu ponoríme do horúcej vody.