Kuracie stehná na kapuste
2 kuracie stehná, 750 g zemiakov, 350 g kyslej kapusty, olej na vymastenie pekáča, soľ, 250 ml sladkej smotany, 70 g strúhaného syra, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, celú rascu
Ako na to:Kuracie stehna osolíme a necháme asi 1 hodinu postáť. Očistené a pokrájané zemiaky osolíme, posypeme rascou a dáme do vymasteného pekáča.
Z kyslej kapusty vytlačíme šťavu a kapustu rozložíme na zemiaky. Pekáč vložíme asi na 20 min do rúry. Smotanu zmiešame s mletou červenou paprikou a čiernym korením.
Kuracie stehná potrieme zmesou a položíme ich na predpečené zemiaky s kapustou. Spolu upečieme. Pred dopečením posypeme obsah pekáča syrom a pečieme asi 5 minút.