Šalát s novými zemiakmi a tuniakom

Potrebujeme:

4 porcie
600 g nových zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, 1 červenú cibuľu, 4 PL citrónovej šťavy, 250 g sterilizovanej kukurice, 2 mladé cibuľky, 1 zelenú papriku, 1 červenú feferónku, 200 g celého tuniaka v olivovom oleji, 8 čiernych olív

Ako na to:

Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke do mäkka, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme do misky. Osolíme ich a okoreníme, pridáme nadrobno nakrájanú červenú cibuľu a pokvapkáme citrónovou šťavou. Kukuricu scedíme a necháme na sitku odkvapkať.
Mladé cibuľky nakrájame na kolieska, z papriky odstránime jadrovník a nakrájame ju na kocky. Feferónku nakrájame nadrobno a spolu s pripravenou zeleninou pridáme k zemiakom.
Tuniaka vmiešame do šalátu a pridáme kolieska olív. Šalát necháme odležať a podávame vychladený.

27.09.2008

Podobné recepty