Jahodová torta s vanilkovým pudingom

Potrebujeme:

4 vajcia, 7 PL cukru, 4 PL múky, prášok do pečiva, ½ kg jahôd (môžu byť aj zavárané), 1 vanilkový puding, 5 dl mlieka, , Na ozdobu:, šľahačka, plátky opražených mandlí, jahody, lístky čerstvej medovky

Ako na to:

Vyšľahajte bielky, pridajte 4 PL cukru, 2 PL vody a všetky žĺtky. Opatrne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Masu vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte ju v rúre predhriatej na 200 °C do zlatožlta. Z vychladnutého plátu vykrojte pomocou formy na pečenie 3 rovnaké srdcia.
Vykrojené srdcia potrite pudingom, naň poukladajte polovice jahôd. Takto pripravené korpusy poukladajte na seba. Boky torty potrite šľahačkou, ozdobte plátkami mandlí. Povrch torty ozdobte štvrťkami jahôd a čerstvou medovkou.

Puding: Pripravte podľa návodu na obale. Za stáleho miešania doň pridajte vanilkový cukor.

04.08.2006

Podobné recepty