Majonézový šalát zapekaný so syrovou majonézou

Potrebujeme:

8 veľkých zemiakov, 100 g slaniny, 1 PL oleja, 2 PL octu, 3 zelené cibuľky, 5 reďkoviek, 2 stonky zeleru, 3 PL horčice, 3 natvrdo uvarené vajcia, soľ, mleté biele korenie
Majonéza: 1 PL horčice, 1 PL kryšt.cukru, 1 ČL kajenského korenia, 1 žĺtok, 2 PL olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, 100 g syra s modrou plesňou

Ako na to:

Na majonézu zmiešame horčicu, cukor, kajenské korenie a žĺtok. Po kvapkách pridávame olej, primiešame citrónovú šťavu a syr nakrájaný na kúsky. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, uvaríme domäkka a zlejeme. Slaninu nakrájame na kocky a opražíme.
Zemiaky vložíme do veľkej misy, pokvapkáme olejom a octom. Primieša reďkovku nakrájanú na kocky, posekanú cibuľku so zelerom.
V druhej miske zmiešame pripravenú majonézu, horčicu, posekané vajcia, soľ a korenie. Polovicu zmesi a slaniny miešame so zemiakmi. Vložíme do zapekacej misy a povrch posypeme zvyškom zeleninovej zmesi so slaninkou. Zapečieme do zlatohneda pri teplote 180 C.

27.09.2008

Podobné recepty