Mäsové pirohy

Potrebujeme:

500 g uvarených pretlačených zemiakov, 150 g hrubej múky, 50 g pšeničnej krupice, 1 vajce, soľ
Plnka: 30 g masti, 30 g cibule, 200 g mletého bravčového mäsa, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL masla

Ako na to:

Na masti speníme nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, mleté čierne korenie, osolíme a domäkka udusíme. Do pretlačených zemiakov pridáme múku, krupicu, soľ, vajce a zamiesime cesto.
Na doske ho rozváľkame, nakrájame na štvorce a na ne kladieme plnku. Naplnené štvorce preložíme napoly, aby vznikol trojuholník a okraje pritlačíme vidličkou. Uvaríme vo vriacej osolenej vode, vyberieme a polejem maslom, aby sa nezlepili.

27.09.2008

Podobné recepty