Červená kapusta s jablkami

Potrebujeme:

6 osôb
1 kg červenej kapusty, 250 g cibule, 2 PL masti, 4 PL octu, 500 g jabĺk, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, kryšt.cukor podľa chuti, 350 ml červeného vína, 3 PL ríbezľového džemu

Ako na to:

Kapustu pokrájame na tenké rezančeky. Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu, premiešame a zakryté chvíľu dusíme. Pridáme ocot a premiešame.
Jablká očistíme, pokrájame na mesiačiky a pridáme ku kapuste. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, podlejeme vínom a dusíme domäkka. Nakoniec vmiešame ríbezľový džem, dochutíme cukrom, necháme prevrieť a podávame.

28.09.2008

Podobné recepty