Pikantné lokše
4 osoby
500 g zemiakov, 200 g hladkej múky, 100 g sezamových semienok, 1 žĺtok, korenie na steaky, diabolské korenie, 125 g masla, múku na posypanie dosky
Zemiaky umyjeme, v šupe uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a prelisujeme. Múku preosejeme a zmiešame s troškou korenia na steaky.
Na suchej panvici za stáleho miešania opražíme sezamové semienka do svetlohneda. Necháme vychladnúť, potom ich nahrubo zomelieme a pridáme k múke. Všetko primiešame k prelisovaným zemiakom, pridáme rozmiešaný žĺtok a vypracujeme cesto.
Sformujeme ho do valca a pokrájame na rovnaké kúsky. Tie rozváľkame na pomúčenej doske na tenké placky, ktoré opečieme na suchej panvici z oboch strán. Každú ešte teplú potrieme rozpusteným maslom rozmiešaným s diabolským korením.