Stredomorské rizoto
1/2 hlávky kapusty(kelu), 2 papriky, 4-5 paradajok (môžeme nahradiť paradajkami z konzervy), 1-2 konzervy tuniaka kúsky vo vlastnej šťave (oleji), petržlenovú vňať, kari korenie, soľ, celozrnnú (parboiled) ryžu
Ako na to:Kapustu a papriky pokrájame na pásiky a sprudka opražíme vo väčšom hrnci s pridaním soli. Keď sa nám zelenina opražila podlejeme ju trochou vody (cca 1,5 dcl) a pridáme pokrájané paradajky. Prikryjeme a chvíľu podusíme. Zelenina nemusí byť úplne mäkká.
Medzitým sme si uvarili ryžu, ktorú dochutíme kari korením a soľou. Túto aj s nadrobno pokrájanou vňaťou a scedeným tuniakom pridáme k zelenine a premiešame.