Šúlance s praženicou

Potrebujeme:

4 porcie
600 g uvarených zemiakov, 250 g hrubej múky, 1 až 2 klobásy, 100 g slaniny, 2 vajcia, 1 cibuľu, mletú červenú papriku, soľ

Ako na to:

Zemiaky najemno postrúhame, pridáme múku, soľ a vypracujeme cesto. Z cesta vytvarujeme kúsky a pokrájame ich na valčeky dlhé približne 2 cm. Každý kúsok ešte na doske rukou vyšúľame. Šúľance vhodíme do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch (približne 4 minúty).
Slaninu pokrájame na malé kocky a opražíme na nej nadrobno posekanú cibuľu. Pridáme kolieska klobásy, posypeme mletou paprikou, primiešame rozšľahané vajcia a pripravíme praženicu. Podávame s horúcimi šúľancami.

29.09.2008

Podobné recepty