Krémová polievka
Potrebujeme:
4 porcie
5 zemiakov, 1 PL masla, 250 ml mlieka, 2 vaječné žĺtky, soľ, petržlenovú vňať, 1 konzervu šampiňónov
Očistené zemiaky pokrájame a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme a vývar odložíme.
Zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme maslo, 150 ml vlažného mlieka, zemiakový vývar a polievku zahrejeme na bod varu.
Polievku odstavíme z ohňa, prilejeme 100 ml mlieka s dvoma rozšľahanými žĺtkami a premiešame. Nakoniec pridáme scedené a nakrájané šampiňóny z konzervy a posekanú petržlenovú vňať.
29.09.2008
Podobné recepty
Krémová zemiaková polievka, Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi, Krémová šťavelová polievka, Krémová zelerová polievka, Krémová zemiaková polievka s párkom, Rýchla cesnakovo-krémová polievka, Krémová pórová polievka, Krémová zemiakovo-pórová polievka, Krémová pórová polievka, Krémová brokolicová polievka