Glazované kolieska jabĺk
2 osoby
2 jablká, 2 PL medu, 2 PL masla, 1 PL rumu, ostrúhanú pomarančovú kôru, 50 ml šľahačkovej smotany, ½ balíčka vanil.cukru
Jablká umyjeme, odkrojíme z nich vršok, opatrne odstránime jadrovník a pokrájame ich na kolieska.
Maslo a med rozpustíme na panvici, poukladáme jablkové kolieska a len pri veľmi miernej teplote 10 min prehrievame. Často ich pritom obraciame a lyžicou aj polievame medovo-maslovou zmesou.
Smotanu vyšľaháme s vanil.cukrom a rozdelíme na dva dezertné tanieriky. K nim pridáme aj jablkové kolieska.
Medovo-maslovú zmes ochutíme rumom, pridáme pomarančovú kôru, krátko premiešame a pokvapkáme ňou kolieska jabĺk na tanierikoch. Ešte teplé podávame spolu s vanilk. alebo čokoládovými oplátkami.