Kotlíkový guláš
6 porcii
750 g kuriatok, 1 cibuľu, 100 g prerastenej údenej slaniny, 300 ml leča, 500 g zemiakov, 1 PL múky, majorán, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 4 guľôčky nového korenia a borievky, rascu, vegetu, soľ, 2 bobkové listy
Slaninu a cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme spolu na panvici. Pridáme pokrájané huby a restujeme, kým sa voda nevyparí. Dochutíme soľou, mletou paprikou, čiernym korením, novým korením, borievkou, rascou a vegetou. Pridáme bobkový list a lečo. Zalejeme vodou a dusíme približne 30 min.
Potom dolejeme podľa potreby vodou a pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky. Keď sú zemiaky mäkké, guláš zahustíme múkou a nakoniec pridáme majorán. Podávame s chlebom.