Králik s kuriatkami

Potrebujeme:

4 porcie
1,6 kg mäsa z králičieho chrbta bez kosti, 4 malé cibuľky, 400 g kuriatok alebo iných lesných húb, 250 ml silného mäsového vývaru, 2 PL oleja, 2 PL masla, 1 zväzok petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mäso umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a uložíme na pekáč. Cibuľky olúpeme, v celku poukladáme ku králikovi a pokvapkáme olejom. Rúru predhrejeme a mäso pri teplote 180 C pečieme 15 min. Prilejeme horúci vývar a pri teplote 160 C dusíme ďalších 30 min. Počas dusenia králika pravidelne oblievame horúcou šťavou z pekáča.
Medzitým očistíme kuriatka a najemno nasekáme petržlenovú vňať. Krátko pred servírovaním huby 3 až 4 min opekáme na masle, primiešame petržlenovú vňať a podľa potreby osolíme a okoreníme. Pridáme k hotovému mäsu a podávame.

05.10.2008

Podobné recepty