Teľacie paté

Potrebujeme:

4 porcie
250 g teľacej pečene, 250 g bravčovej pečene, 200 ml červeného vína, 150 g bravčového mäsa, 1 menšiu cibuľu, 3 PL masla, soľ, mleté čierne korenie, tymian, maslo na vytretie formy a na zaliatie, nasekanú petržlenovú vňať

Ako na to:

Očistenú pečeň, mäso a cibuľu najemno zomelieme. Zmes zriedime červeným vínom a ochutíme soľou a korením.
Formu vytrieme maslom a naplníme mäsovou zmesou. Formu niekoľkokrát z malej výšky pustíme dnom o pracovnú dosku, aby sme zo zmesi dostali všetky vzduchové bubliny. Vrch potrieme zvyšným maslom. Pripravenú hmotu, pevne prikrytú alobalom, dáme na pekáč, zalejeme ju do dvoch tretín studenou vodou a paštétu pečieme v rúre vyhriatej na 180 C približne 90 min.
Hotovú paštétu necháme poriadne vychladnúť. Vrch posypeme petržlenovou vňaťou a zalejeme rozpusteným maslom.

29.09.2008

Podobné recepty