Snehové rezy s hroznom
Cesto: 140 g masla, 100 g kryšt.cukru, 4 žĺtka, 1 šálku mlieka, 300 g polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, maslo na vymastenie a hrubú múku na vysypanie plechu
Kokosový sneh: 4 bielka, 200 g prášk.cukru, 100 g strúhaného kokosu, po 100 g zeleného a modrého hrozna
Maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami dopenista. Pridáme mlieko a múku premiešanú s práškom do pečiva. Plech vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a nalejeme doň pripravené cesto.
Na cesto rovnomerne rozložíme umyté a odkvapkané hrozno. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a postupne zašľaháme aj cukor a kokos. Na cesto s hroznom navrstvíme kokosový sneh a koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 C približne 30 až 40 min.