Francúzske palacinky
½ kocky droždia, 500 g hladkej múky, 335 ml mlieka, 100 g masla, 100 g kryšt.cukru, 4 vajíčka, maslo na pečenie, štipku soli, vanilkovú arómu
Ako na to:Do teplého mlieka dáme maslo a po rozpustení vsypeme cukor, droždie a necháme vykysnúť. Prilejeme vajíčka a arómu, prešľaháme a vsypeme múku, osolíme a znovu prešľaháme na hladké cesto. Prikryjeme a necháme vykysnúť asi 20 min pri izbovej teplote.
Cesto vlejeme na horúcu panvicu vymazanú maslom a pečieme z oboch strán.
Palacinky potrieme na tanieri marmeládou, preložíme ich a ozdobíme ovocím, šľahačkou a čokoládou.
Tip: Môžeme ich podávať s pudingom, alebo slanými náplňami.