Lotrinksý syrový guiche

Potrebujeme:

Cesto: ¼ kocky droždia, 200 g polohrubej múky, 100 ml mlieka, 125 g tvarohu, 125 g masla, 1 vajíčko, 1 lyžicu cukru a soli
Náplň: 200 g anglickej slaniny, 200 g syra Eidam, 100 ml smotany na šľahanie, 2 vajíčka, 100 g červenej cibule, mletú papriku, mleté farebné korenie, rascu, soľ, čerstvý tymián

Ako na to:

Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie, cukor a necháme vzísť kvások. Preosejeme múku, osolíme a vlejeme vajíčko s rozpusteným maslom. Prilejeme kvások a tvaroh a vymiešame na polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť asi 20min.
Kruhovú koláčovú formu vymastíme maslom a rúru rozohrejeme na 180C.
Cesto rozváľkame na placku, upravíme veľkosť podľa formy. Poukladáme naň zmes slaniny, syra, cibule, korenia a necháme nakysnúť asi 20 min.
Potom zalejeme koláč vajíčkom so smotanou. Zo zvyšku cesta vytvarujeme na povrchu koláča ozdobnú mriežku a koláč pečieme v rúre asi pol hodiny až dozlatista.

12.10.2008

Podobné recepty