Pomarančový savarin s ovocím

Potrebujeme:

Cesto: ½ droždia, 400 g polohrubej múky, 170 ml vlažného mlieka, 100 g masla, 72 g kryšt.cukru, 4 vajíčka, štipku soli, pomarančovú kôru
Poleva: 2 lyžice bieleho rumu, 3 lyžice pomarančovej marmelády, 4 lyžice kryšt.cukru, kôru z limetky, kôru z 1 pomaranča
Ozdoba: 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 lyžicu prášk.cukru, 1 pomaranč, 1 mango, 1 kiwi, 100 g jahôd

Ako na to:

Premiešame cukor s droždím, prilejeme vlažné mlieko a necháme vykysnúť.
Formu na savarin vymastíme maslom a vysypeme múkou.
Preosejeme múku, osolíme, ochutíme strúhanou pomarančovou kôrou, prilejeme vajíčka, rozpustené maslo a vykysnutý kvások, vymiešame polotuhé cesto a necháme vykysnúť.
Povaríme 5 min 100 m vody s rumom, cukrom a krájanou kôrou z limetky a pomaranča.
Cesto dáme do pripravenej formy a necháme ešte 15 min nakysnúť. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 C dozlata.
Vlažný múčnik vyklopíme z formy, prepichneme špajdlou, polejeme polevou, potrieme marmeládou a necháme vychladnúť.
Ovocie očistíme, nakrájame a vložíme do stredu múčnika. Pokvapkáme citrónovou šťavou a všetko pocukrujeme.

08.10.2008

Podobné recepty