Gaskónske šišky

Potrebujeme:

½ kocky droždia, 400 g hrubej múky, 50 g kryšt.cukru, 250 ml mlieka, 20 g masla, 2 žĺtka, 1 vajíčko, 1 lyžičku rumu, 40 g hrozienok, soľ, citrónovú kôru, olej na vyprážanie, vanil.cukor

Ako na to:

Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie, cukor a necháme vzísť kvások. Do preosiatej múky pridáme soľ, citrónovú kôru, vajíčko a žĺtka, rozohriate maslo a rum. Vlejeme kvások a vypracujeme polotuhé cesto. Vmiešame sparené hrozienka a prikryté necháme vykysnúť asi pol hodiny.
Do vyššej vrstvy rozpáleného tuku vkladáme pomocou lyžice kúsky cesta a prikryjeme pokrievkou. Otočíme a necháme dopražiť dozlata. Vyberieme ich z tuku, necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme vo vanil.cukre.

08.10.2008

Podobné recepty