Silvestrovská hovädzia polievka
1 kg hovädzieho mäsa (predného), 5 veľkých cibúľ, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL masti, 2 PL mletej sladkej papriky, ½ mletého čierneho korenia, 1 PL rasce, 2 červené papriky, 1 žltá paprika, 1 oranžová paprika, 3 PL paradajkového pretlaku, 2 l mäsového vývaru, petržlenová vňať, soľ
Ako na to:Pokrájanú cibuľu a posekaný cesnak orestujte na 1 PL masti. Mäso umyte, osušte, pokrájajte na kocky a prudko opečte na 2 PL horúcej masti. Pridajte cibuľu s cesnakom a posypte paprikou. Ochuťte soľou, rascou, korením a paradajkovým pretlakom. Zalejte vývarom a pod pokrievkou pozvoľna varte asi 1 hod. Pridajte očistené, na rezance pokrájané papriky a duste ďalších 30 min. Dochuťte soľou, korením.
Podávajte ozdobené petržlenovou vňaťou a s tmavým chlebom.