Alsaská bábovka

Potrebujeme:

½ kocky droždia, 400 g polohrubej múky, 100 ml mlieka, 100 ml vody, 100 g masla, 40 g kryšt.cukru, 2 vajíčka, 50 g sekaných mandlí, 50 g hrozienok, 2 lyžice čerešňovice, štipku soli

Ako na to:

Formu na bábovku potrieme maslom, vsypeme plátky mandlí a potom múku. Sparené hrozienka namočíme do čerešňovice.
Droždie rozmiešame s cukrom, vlažnou vodou a necháme 10 min nakysnúť. Preosejeme múku, osolíme, vlejeme vajíčko, rozpustené maslo a mlieko, kvások a vymiešame vláčne cesto. Pridáme hrozienka a mandle a vlejeme do pripravenej formy, kde necháme nakysnúť asi hodinu.
Pečieme dozlata v predhriatej rúre asi 40 min pri teplote 160 C. Upečenú bábovku vyberieme z rúry apo 5 min opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť.

08.10.2008

Podobné recepty