Šalát z bielej kapusty a kuracím mäsom
pol hlávky bielej kapusty, jednu menšiu šalátovú uhorku, jednu cibuľku, dve alebo tri paradajky, syr tehla, tatársku omáčku 500 ml, lyžicu horčice, kuracie prsia, olej na opečenie pŕs, soľ
Ako na to:Kapustu, uhorku, paradajky a cibuľu nakrájame na rezance a syr na kocky. Všetko zmiešame v miske alebo šalátovej nádobe, osolené kuracie prsia nakrájané na rezance upečieme ako minútku na oleji a necháme trochu vychladnúť.
Pridáme k zelenine a zalejeme tatárskou omáčkou, pridáme lyžicu horčice. Všetko zmiešame, necháme odstáť aby zelenina pustila trochu šťavy a podávame. Vhodné ako zeleninová bomba - sýte jedlo, alebo ako zeleninový šalát k hlavnému jedlu.