Tekvicový hrniec so syrovými guľkami

Potrebujeme:

500 g žltej alebo bielej tekvice, 400 g zemiakov, 1 pór, 1 červenú papriku, 2 PL masla, 20 ml zeleninového vývaru, 200 g syra feta, 200 g miešaného mletého mäsa, 1 PL ostrej horčice, vajce, 4 PL strúhanky, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Tekvicu zbavíme jadierok, ošúpeme a pokrájame na kocky s veľkosťou 2 cm. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na centimetrové kocky. Pór očistíme a umyjeme. Časť zelenej stonky nadrobno nasekáme a odložíme, zvyšok póru pokrájame na kolieska. Papriku umyjeme, očistíme, rozpolíme, zbavíme jadierok a pokrájame na kocky.
Maslo rozpustíme v hrnci a tekvicu, zemiaky, kolieska póru a papriku na ňom podusíme. Podlejeme vývarom a prikryté varíme na miernom ohni približne 15 min.
Fetu rozdrobíme a zmiešame s mletým mäsom, nasekaným pórom, horčicou, vajcom a strúhankou, osolíme a okoreníme. Masu vytvarujeme na guľky, ktoré pridáme k zelenine a prikryté varíme ďalších 10 min. Nakoniec opatrne zamiešame, dochutíme a podávame.

17.10.2008

Podobné recepty