Vianočná rybacia polievka
1 hlava z kapra, 100 g mlieča (ikier), 20 g cibule, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen), 40 g masla, 50 g hladkej múky, 2 dl mlieka, 10 g tuku, zelená petržlenová vňať, polievkové korenie, soľ, 80 g sendviča
Ako na to:Hlavu očistite a uvarte do mäkka v osolenej vode. Zeleninu a cibuľu pokrájajte na drobno a poduste na masle. Pridajte soľ, zaprášte múkou, opražte a zalejte vývarom z rybej hlavy.
Mlieče (ikry) opláchnite vo vlažnej vode, posekajte nadrobno. Pridajte do polievky a povarte.
Na koniec dajte do polievky kúsky mäsa obraté z rybej hlavy, prilejte mlieko, dochuťte polievkovým korením a osoľte.
Podávajte s na kocky pokrájaným a na tuku opraženým sendvičom a posekanú petržlenovú vňať.