Pizza Marco
Cesto: 1 kg hladkej múky, 1 kocku droždia, 1 vajce, 0,4-0,5 dcl mlieka alebo vody, 1 veľkú lyžicu soli, 1 veľkú lyžicu kryš.cukru, 1,5 dcl oleja
Kraje potrieť: olej, cesnak, soľ, voda
Na pizzu: paradajkový pretlak, cesnak, vegetu, syr, oregano, pizza korenie a ostatné veci podľa chuti
Hladkú múku, vajce, olej a soľ dáme do nádoby na miesenie a pridáme kvások, ktorý sme urobili tak, že do vlažného mlieka sme zamiešali cukor a droždie.
Potom všetko spolu zamiesime a podľa potreby pridávame mlieko alebo vodu, cesto by malo zostať polotuhé, nemalo by sa lepiť a hotové cesto necháme trocha nakysnúť, a potom ho rozdelíme na plechy.
Obložíme podľa chuti a dáme piecť.