Nakladaná čalamáda

Potrebujeme:

6 kg kapusty, 2 kg papriky (farebnú na spestrenie), 2 kg cibule, 2 kg uhoriek, 1-2 hlávky karfiolu, mrkvu, 1 Čl Borkenu-Dvojsiričitan draselný.
Nálev: 30 dkg cukru, 2-3 Deká, 1 l octu, 2 l vody

Ako na to:

Nálev: Vodu, ocot, cukor a deká uvaríme, necháme vychladnúť a precedíme cez husté sito.
Zeleninu nakrájame podľa potreby, karfiol rozoberieme na malé ružičky, posypeme 1 ČL dvojsiričitanu. Dôkladne zeleninu premiešame a zalejeme letným (studeným) nálevom. Necháme odstáť niekoľko hodín. Občas premiešame.
Takto pripravenú čalamádu potom natlačíme do pripravenej nádoby. Netreba zavárať.

29.10.2008

Podobné recepty