Tekvičky
mladú tekvicu, cuketu pripadne baklažán alebo patizón, cesnak, kôprovú vňať, biely jogurt, soľ, hladkú múku, olej
Ako na to:Cuketu ošúpeme a nakrájame na približne 1 cm hrubé kolieska (radšej tenšie ako hrubšie) nasolíme a necháme chvíľku oddýchnuť.
Ak je tekvica alebo cuketa staršia a má výrazné semienka, tak ich lyžicou vyškrabeme a nakrájame podkovičky. Ak pracujeme s baklažánom nemusíme ho šúpať.
Potom každé koliesko obalíme v hladkej múke a z oboch strán vypražíme v oleji do zlatohneda.
Vypražené kolieska necháme odtiecť z oleja na savej servítke, poukladáme v jednej až dvoch vrstvách na veľkú plochú misu a pripravíme zálievku.
Biely jogurt, dva až tri roztlačené strúčiky cesnaku, dve až tri polievkové lyžice nasekaného kôpru a štipku soli premiešame a rozlejeme po vrstve ešte teplých tekvičiek. Do zálievky môžeme použiť domáce "kyslé mlieko".