Krevetové hrianky
2 plátky hriankového chleba, 100 g kreviet, 20 ml koňaku, 1 strúčik cesnaku, 20 g nastrúhaného parmezánu, 50 g majonézy, 1 PL nasekaných byliniek, worchesterskú omáčku, soľ, 1 PL olivového oleja na vymastenie plechu, petržlenovú vňať alebo pažítku na ozdobenie
Ako na to:Plátky chleba opečieme. Krevety pokvapkáme koňakom a necháme 30 minút marinovať. Cesnak olúpeme, prelisujeme a zmiešame s majonézou, nastrúhaným parmezánom a bylinkami. Výrazne osolíme a ochutíme worchesterskou omáčkou.
Rúru predhrejeme na 200°C. Krevety necháme odkvapkať, rozdelíme na opečené hrianky a prelejeme ochutenou majonézou.
Krevetové hrianky poukladáme na plech vymastený olivovým olejom a vložíme do horúcej rúry a zapekáme asi 5 minút. Hotové ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.