Chrumkavé rezance so zeleninou
25 g malých šampiňónov, 6 jarných cibuliek, 125 g očistenej červenej papriky, 50 g zeleru, 225 g tenkých vaječných rezancov, 30 ml oleja, 4 strúčiky pretlačeného cesnaku, 125 g narezaných hráškových strukov, 10 ml svetlej sójovej omáčky, 30 ml tmavej sójovej omáčky, 10 ml cukru, 45 ml ryžového vína alebo suchého sherry, 300 ml zeleninového vývaru, 10 ml múky a 10 ml vody
Ako na to:Pokrájame šampiňóny, cibuľku a červenú papriku a na dlhé rezance nastrúhame zeler. Uvaríme cestovinu, scedíme a odložíme bokom.
Na veľkej teflónovej panvici zohrejeme čajovú lyžičku oleja a pridáme scedené rezance. Pritlačíme ich čo najviac, bez miešania na dno panvice.
Na malom ohni ich 10 až 15 minút opečieme do zlatista, potom už rezancovú placku, prevrátime a opečieme aj z druhej strany.
Ak treba, pridáme olej alebo vodu, aby si rezance zachovali vlhkosť.
Zatiaľ na zvyšnom oleji prehrejeme cesnak, pridáme zeler, huby a papriku a rýchlo opražíme asi 3 minúty. Pridáme hrachové strúčky a cibuľku a opražíme ďalšie 2 minúty.
Zmes ochutíme sójovými omáčkami, cukrom a sherry, zalejeme vývarom a tak privedieme do varu.
Múku zmiešame s vodou na kašu a pridáme k zeleninovej zmesi. Prehrejeme asi 4 minúty, kým zátrepka nezhustne.
Opečené rezance dáme na veľký tanier a navrch poukladáme zeleninovú zmes. Podávame horúce, poliate čili omáčkou.