Barania polievka s fazuľou
250 g baranieho krku s kosťou, 1 l vody, 100 g suchej fazule, 0, 3 dl oleja, 1 cibuľa, 1 väčšia zelená paprika, domáce cestoviny, ½ dl kyslej smotany, 1 ČL soli
Ako na to:Fazuľu si namočte deň dopredu.
Očistené, prebytočného loja zbavené, umyté baranie mäso blanšírujte. Zalejte vodou, nechajte zovrieť, osoľte a varte na miernom ohni domäkka. Umytú, napučanú fazuľu uvarte domäkka vo vode, v ktorej sa máčala. Dávajte pozor aby sa nerozvarila. Vývar z uvareného mäsa sa preceďte cez husté sitko, mäso pokrájajte na kocky. Na oleji sa opražte najemno nakrájanú cibuľu, na tenké rezance nakrájanú papriku, zalejte vývarom, krátko povarte a vývar podľa potreby dochuťte soľou. Pri podávaní do polievky vložte uvarenú precedenú fazuľu, mäso, uvarená cestovina a kyslá smotana.