Zapečené makaróny s fazuľou
60 g bezvaječných makarónov, 50 g hnedej fazule, 2 šampiňóny, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL rastlinnej smotany, 50 ml nízkotučného mlieka, mletú červenú papriku, paradajku, petržlenovú vňať
Ako na to:Makaróny uvaríme v mierne osolenej vode, scedíme. Fazuľu namočíme na 12 hodín do studenej vody, vodu zlejeme, prilejeme čerstvú, osolíme a uvaríme domäkka.
Čerstvé šampiňóny očistíme a pokrájame na plátky. Fazuľu a šampiňóny zmiešame spolu s makarónmi, osolíme a okoreníme, zalejeme rastlinnou smotanou, ktorú sme rozmiešali v nízkotučnom mlieku.
Vrch posypeme mletou červenou paprikou a dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 20 minút. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvou paradajkou.