Rybacia polievka z pleskáča
300 g pleskáča, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 l rybacieho vývaru, bobkový list, olivový olej, 2 kúsky bieleho chleba, 3 paradajky, petržlenová vňať, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Umytú a očistenú rybu nakrájajte na podkovičky. Nakrájanú cibuľu a papriky poduste na olivovom oleji, pridajte mletú červenú papriku, bobkový list, soľ a rybie podkovičky, zalejte rybacím vývarom a uvarte na miernom ohni bez miešania. Ku koncu varenia pridajte nakrájané paradajky zbavené šupiek a chlieb bez kôrky. Po dovarení rybie mäso opatrne vyberte, zbavte kostí a vráťte späť do polievky. Na záver dochuťte mletým čiernym korením a petržlenovou vňaťou.