Pikantné penne
400 g cestovín penne, 1 strúčik cesnaku, 500 g konzervu lúpaných paradajok, 1 feferónku, hrsť lístkov čerstvej bazalky, 100 ml olivového oleja, soľ, čierne mleté korenie
Ako na to:Cestoviny uvaríme. Lúpané paradajky pokrájame na kocky, nálevovú šťavu nevylievame, budeme ju potrebovať na prípravu omáčky.
Očistený cesnak pokrájame na jemné plátky alebo prelisujeme a mierne opečieme na olivovom oleji. Pridáme lúpané paradakky pokrájané na kocky aj so šťavou. Dochutíme soľou, korením a kúskami očistenej feferónky a asi 5 minút povaríme.
Uvarené cestoviny zlejeme a premiešame s 2 PL pripravenej omáčky, potom ich rozdelíme na jednotlivé porcie a každú porciu zvlášť prelejeme naberačkou omáčky a posypeme nadrobno pokrájanými lístkami bazalky.