Žemľové knedle

Potrebujeme:

200 g staršieho pečiva, 1 menšiu cibuľu, 4 PL masla, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 3 vajcia, 3 PL múky, 125 ml mlieka, múku na spracovanie, soľ

Ako na to:

Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci na masle do sklovitá. K cibuli pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a rozšľahanými vajciami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva.
Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút na chladnom mieste.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu.
Z cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme na miernom plameni asi 15 minút.Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na sitku.
Žemľové knedle sa hodia ako príloha napríklad k bravčovému mäsu s omáčkou.

05.12.2008

Podobné recepty