Broskyňový koláč
22 dkg prášk. cukru, 2 dkg Hery, 12 dkg polohrubej múky, 6 vajec, 2 PL kakaa, 1/2 prášku do pečiva, 0,7 dcl broskyňového kompótu, 2 dcl mlieka, 2 PL kryšt. cukru, 1 balíček prášku Zlatý klas, čokoládová poleva
Ako na to:Žĺtka, heru, práškový cukor a kakao vymiešame do peny. Striedavo pridávame sneh z bielkov a múku premiešanú s práškom do pečiva.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a v predhriatej rúre upečieme.
Z mlieka, kompótovej šťavy, cukru a prášku Zlatý klas uvaríme hustejší krém, ktorý ešte teplý roztrieme na cesto.
Na krém ukladáme nakrájané broskyne a po vychladnutí krému, koláč polejeme čokoládou.