Fazuľový šalát s cesnakom
200 g farebnej fazule, 100 g bielej fazule, kyslú smotanu, 150 g anglickej slaniny, 5 lyžíc oleja, 1 lyžicu vinného octu, 5-7 mesiačikov cesnaku, soľ, čierne korenie, 1 lyžičku majoránu, 1 lyžičku oregana, 1 lyžičky tymianu, 1 lyžičky rozmarínu
Ako na to:Fazuľu prepláchneme a namočíme cez noc do väčšieho množstva vody.
Neosolené varíme asi 2 hodiny, pred varom ich trochu osolíme, scedíme, pridáme orestovanú nakrájanú anglickú slaninu a ešte do teplého základu vmiešame marinádu z oleja, octu, roztlačeného cesnaku so soľou, majoránom, oreganom, tymianom, rozmarínom a čierneho korenia.
Šalát necháme pri izbovej teplote niekoľko hodín ležať.