Mandarínková torta
3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 120 g polohrubej múky, tuk na vymastenie formy, múku na vysypanie formy
Krém: 2 mandarínkové kompóty, 300 ml šľahačkovej smotany, 2 balíčky vanilkového pudingu bez varenia
Na ozdobu: ľubovoľné ovocie, 50 g čokolády na varenie
Vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista. Prisypeme preosiatu múku a opatrne premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Upečené cesto vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
Krém: Šťavu z oboch kompótov vylejeme do väčšej nádoby a doplníme vodou do 1/2 l. Pridáme 2 balíčky instantného vanilkového pudingu a dobre vymiešame.
Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha a zľahka zapracujeme do pudingovej hmoty.
Polovicu kompótových mandarínok pokrájame na menšie kúsky a vmiešame do krému. Na vychladnutý tortový korpus rovnomerne natrieme hrubú vrstvu krému. Tortu na niekoľko hodín odložíme do chladu.
Po stuhnutí ozdobíme povrch torty zvyšnými kompótovými mandarínkami, ovocím a postrúhanou čokoládou.