Plnené filé z platesy alebo tľapky riečnej
maslo na vymastenie formy, ½ malej cibule, 3 PL majonézy, 2 ČL dijonskej horčice, 1 ČL sušeného estragónu, mleté čierne korenie, soľ, 30 g žeruchy potočnej, 1 steak z lososa alebo hrubší plátok filé (asi 200 g), 1 platesa alebo 4 plátky filé z tľapky riečnej, 1 PL masla, mletá sladká červená paprika
Ako na to:Rúru zohrejete na 190 °C a ohňovzdornú formu vymastite maslom. Olúpte a jemne nasekajte cibuľu. Zmiešajte majonézu, cibuľu, horčicu, estragón, soľ a korenie. Žeruchu umyte, osušte a lístky porežte. Lososa nakrájajte na 4 rovnako veľké kusy, osoľte a okoreňte. Filé z tľapky riečnej ľahko osoľte a tmavú stranu potrite majonézovou zmesou. Na ňu rozložte lístky žeruchy. Potom položte na jeden koniec filé kúsok lososa a filé zviňte. Zvinuté filé položte voľným koncom na dno pripravenej formy, obložte vločkami masla a poprášte paprikou. Formu prikryte alobalom a pečte asi 20 - 25 min., kým sa mäso nedá ľahko oddeľovať vidličkou. Plnené filé servírujte na mise alebo priamo na tanieroch a hneď podávajte.