Trojfarebné rezy

Potrebujeme:

Cesto: 9 vajec, 9 lyžíc kryštálového cukru, 9 lyžíc polohrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 1 lyžicu kakaa, 1 lyžicu mletých orechov
Plnka: 1,5 l mlieka, 3 vanilkové pudingy 9 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 250 ml rumu, 200 g mletých orechov, 100 g hrozienok, 50 g posekaných orechov

Ako na to:

Z bielkov a kryštálového cukru ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtka a preosiatu múku s kypriacim práškom.
Cesto rozdelíme na 3 časti. Do jednej zapracujeme kakao a do druhej mleté orechy. Všetky 3 cestá upečieme samostatne na plechu vyloženom papierom na pečenie.
Hrozienka namočíme do rumu. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme podľa návodu na obale hustý krém, ktorý rozdelíme na 3 časti. Vychladnuté biele cesto zľahka pokvapkáme rumom, natrieme tretinou pudingu a posypeme v rume namočenými hrozienkami.
Hrozienka prikryjeme kakaovým cestom.
Pokropíme ho rumom, natrieme časťou pudingu a posypeme mletými orechmi. Na ne položíme orechové cesto, pokropíme rumom a potrieme zvyšným pudingom.
Posypeme hrozienkami a hrubšou vrstvou posekaných orechov. Zákusok necháme v chlade stuhnúť a pokrájame.

06.01.2009

Podobné recepty