Kuracie prsia so smotanovo-syrovou omáčkou

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs, 200 g póru, 1 červenú cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1 červenú papriku, 1 zelenú papriku, 60 g tvrdého syra na strúhanie, 2 dcl smotany na šľahanie, 1 kocku slepačí bujón, 6 lyžíc rastlinného oleja, 1 štipku soli, 1 štipku korenia, 1 balenie cestovín mašličky

Ako na to:

Cibuľu najemno nakrájame, kuracie prsia nakrájame na kocky, rovnako ako aj obe papriky. Cesnak nakrájame na jemné plátky alebo nasekáme na drobno. Tvrdý syr nastrúháme nahrubo.
Pór nakrájame na kolieska.
Na oleji jemne osmažíme cibuľku, pridáme nakrájané prsia a smažíme domäkka. Potom pridáme nakrájané papriky, cesnak a rozdrobíme slepačí bujón.
Zamiešame a miešame do doby, keď zelenina pustí trochu šťavy.
Potom jemne okoreníme a pridáme pór. Po chvíli pór "ovedne" a celú zmes znovu premiešame.
Keď sa zdá, že všetka zelenina zmäkkla, rovnomerne polejeme smotanou, ktorú necháme prehriať so zmesou a na konci posypeme strúhaným syrom.
Čakáme až sa syr rozohreje, a potom odstavíme z platne a podávame s uvarenými cestovinami.
Pre miernu zmenu chuti je možné celú zmes s cestovinami zapiecť v stredne vyhriatej rúre.

07.12.2008

Podobné recepty