Smotanová torta s jahodami
300–400 g čerstvých jahôd, 400 g kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, práškový cukor, 1 balíček detských piškót
Ako na to:Kyslú smotanu zmiešame s vanilínovým cukrom a podľa chuti ešte dosladíme práškovým cukrom.
Jahody očistíme a polovicu z nich pokrájame na menšie kúsky. Dno tortovej formy vyložíme piškótami a postupne na ne navrstvíme polovicu smotanového krému, pokrájané jahody, opäť piškóty a druhú polovicu krému.
Súčasne ukladáme piškóty aj po okrajoch tortovej formy. Tortovú formu prekryjeme potravinovou fóliou a tortu vložíme na niekoľko hodín do chladničky, najlepšia je na druhý deň, keď piškóty dobre nasiaknu.
Pred podávaním ju ozdobíme zvyšnými jahodami.