Roláda z mletého mäsa
1 kg bravčového bôčiku alebo pliecka, 250 ml mlieka, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, 100 g šunky, 100 g syra, 100 ml kyslej smotany
Ako na to:Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme. Prilejeme mlieko, dobre premiešame a odložíme (najlepšie na celú noc) do chladničky. Šunku a syr pokrájeme na tenké plátky.
Pripravíme si vlhkú utierku alebo kus alobalu v tvare obdĺžnika. Mäsovú zmes rovnomerne rozložíme, povrch uhladíme a natrieme horčicou. Na ňu poukladáme plátky šunky a syra. Roládu zavinieme a položíme do vymasteného pekáča.
Natrieme ju rozmiešanou smotanou, podlejeme trochou vody a dáme do vyhriatej rúry piecť. Povrch viackrát natrieme smotanou.