Zapečené rybie filé v syrovej omáčke
4 kúsky mrazeného rybieho filé, 200 g sterilizovaných šampiňónov (môžete použiť aj surové), 1 citrón, 2 väčšie cibule, mleté čierne korenie, soľ , olej, , Omáčka:, 1 smotanový syr Bambino, 50 g masla, 400 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, vegeta
Ako na to:Cibuľu ošúpte, pokrájajte nadrobno a opražte na oleji. Pridajte scedené šampiňóny, poduste ich, zmes osoľte a okoreňte. (Ak použijete surové šampiňóny, najprv ich očistite a pokrájajte na plátky.)
Filé pokvapkajte citrónovou šťavou a mierne osoľte.
Omáčka: Na panvici nechajte roztopiť maslo, zalejte ho mliekom, v ktorom ste rozhabarkovali múku. Keď omáčka začne hustnúť, vytlačte do nej syr a za stáleho miešania ho nechajte úplne rozpustiť. Ak je omáčka príliš hustá, prilejte ešte mlieko a nakoniec ju ochuťte vegetou.
Na dno zapekacej misy dajte podusené šampiňóny, na ne rozložte filé, zalejte syrovou omáčkou a nechajte zapiecť vo vyhriatej rúre.