Nakladaný syr s rajčinami
500 g mozzarelly alebo ovčieho syra, 400 g paradajok, 2 strúčiky cesnaku, feferónku, bazalku, 250 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie
Ako na to:Syr nakrájame na plátky. Paradajky umyjeme a tiež nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a rozkrájame na štvrtinky. Feferónku rozrežeme, odstránime semenník a dužinu najemno nasekáme. Bazalku natrháme nadrobno.
Syr, paradajky a bazalku striedavo navrstvíme do veľkej fľaše alebo sklenenej nádoby. Olej zmiešame s nasekanou feferónkou, cesnakom, soľou a korením a zalejeme ním naložený syr s paradajkami. Prikryjeme a necháme na chladnom mieste minimálne 12 hodín marinovať.
V chladničke vydrží nakladaný syr až 8 dní.