Ryba s kaparami
700 g mrazeného rybieho filé, 3 PL hladkej múky špeciál, soľ, čierne mleté korenie, 4 PL oleja, 50 g masla, 4 PL citrónovej šťavy a citrón na ozdobu, 1 malú fľaštičku nakladaných kapár, petržlenová vňať
Ako na to:Rybie filé rozdeľte na porcie, jemne potrite citrónovou šťavou a posoľte. Múku preosejte, pridajte trochu čierneho mletého korenia, dobre premiešajte a obaľte pripravené filé. Olej zohrejte v panvici s polovicou uvedeného množstva masla a postupne opečte kúsky ryby z oboch strán dozlatista. Vyberte a udržiavajte v teple.
Zvyšok prepečeného oleja zlejte, panvicu vytrite papierovým obrúskom dočista, dajte do nej citrónovú šťavu, zvyšné maslo a spolu chvíľku popražte. Odtiahnite, pridáme scedené kapary, premiešajte a rozdeľte na porcie opečeného rybieho filé. Citrón dobre vyumývajte, osušte, pokrájajte na tenšie kolieska, tie ešte napoly a naaranžujte. Podávajte s opekanými zemiakmi alebo s našľahanou zemiakovou kašou a ozdobte aj zeleninou.